
– Tehnologija mehkega vakuumskega izhlapevanja, ki omogoča predelavo vin pri nizkih temperaturah, hkrati pa ohranja organoleptične lastnosti vina.
– Lexy X-Low ponuja veliko prilagodljivost uporabe in vsestranskost uporabe.
Izboljšanje končnega izdelka
Ravnovesje vina zagotavlja optimalne arome in okuse. Po potrebi se lahko raven alkohola prilagodi po trgatvi, kar lahko izboljša naravno kislost in da bolj uravnotežen okus.
Metoda uporablja vakuumski postopek pri najvišji temperaturi 35 °C, ki ohranja naravne lastnosti vina.
Zahvaljujoč posebni možnosti je mogoče hlapne arome ponovno vključiti in jih ponovno vključiti v končno vino. Poleg tega stroj Lexy X-Low poenostavi postopek s predelavo nefiltriranega mošta in vina ter se lahko uporablja v različnih fazah za zmanjšanje alkohola ali koncentriranje mošta. Je kompakten in mobilen, zato je zelo praktičen
tudi v zaprtih prostorih.
Uporaba:
Lexy X-Low uporablja izjemno kompaktno tehnologijo vakuumskega izhlapevanja z integracijo patentirane rešitve, ki ustvarja vakuumski vrtinec.
Ta tehnologija ponuja prilagodljivo rešitev za prilagajanje vsebnosti alkohola v vinih od 0,5 do več stopinj.
Tehnologija se uporablja tudi za koncentracijo mošta za namen koncentriranje suhe snovi in ponovne uporabe v vinu.
Lexy X-Low 1 je zasnovan za predelavo serij od 0,5 do 1 litra. Lexy X-Low 10, kletska različica, omogoča zmanjšanje alkohola (1 % vol.) pri pretoku 400 l/h ali 800 l/h z možnostjo Booster.
Kmetijski alkohol se lahko ponovno uporabi za druge namene, v skladu z lokalnimi predpisi. Izgube volumna so zmanjšane zaradi učinkovite rektifikacije (neobvezno) in rekuperacije arome (neobvezno).